Care sunt avantajele de a avea o piscina la domiciliu?

Este clar ca piscinele domestice sunt complemente foarte populare in terase si gradini. Dar de care alte avantaje se bucura proprietarii de piscine? Va spunem aici cateva avantaje de a avea o piscina acasa.

De ce ar trebui sa va construiti propria piscina acasa?

  1. Personalizare

Cand instalati o piscina acasa, aveti optiuni nesfarsite. Piscinele de acasa sunt adesea personalizate pentru a se potrivi preferintelor dumneavoastra exacte.

Acest lucru inseamna ca puteti alege materialele, adancimea sau designul piscinei. Acest lucru este esential pentru proprietarii de case carora le place sa adauge elemente personalizate la casa lor. La urma urmei, casa ta spune multe despre personalitatea ta si este locul in care majoritatea dintre noi ne petrecem cea mai mare parte a timpului.

Piscinele personalizate au, de asemenea, mai multe posibilitati de a se potrivi in diferite spatii de gradina. Nu-ti face griji daca gradina ta arata mica sau nepotrivita pentru o piscina. Piscinele personalizate sunt foarte versatile si pot fi adaptate oricarui spatiu.

  1. O optiune fantastica de exercitiu

Dincolo de a te distra cu copiii, inotul este, mai presus de toate, o activitate sportiva foarte recomandata. In acest sens, instalarea unei piscine la domiciliu este comparabila cu instalarea unei sali de gimnastica acasa, cu diferenta ca pentru unii va fi si mai distractiv.

O piscina ofera tuturor proprietarilor posibilitatea de a face miscare in orice moment si de a profita la maximum de timpul liber.

  1. Creste valoarea casei dvs.

Ai de gand sa-ti vinzi casa ta in viitor? Daca da, instalarea unei piscine la domiciliu poate insemna cresterea potentialului sau atat in ceea ce priveste pretul, cat si potentialii clienti care solicita o piscina ca o conditie atunci cand cumpara o casa.

Chiar daca nu aveti de gand sa iti vinzi casa ta, cu siguranta va avea o valoare mai mare pentru tine.

Daca sunteti in cautare de o modalitate eficienta de a reduce stresul si anxietatea, arunca-te in piscina si inoata.. te vei ellibera cu siguranta de stresul acumulat.

Piscinele permit tuturor sa se relaxeze, indiferent daca fac plaja sau fac o baie noaptea…

Daca aveti probleme cu somnul, faceti o baie blanda in piscina inainte de a intra in pat sau, mai bine, instalati un hamac la umbra si culcati-va afara. Acest lucru poate ajuta la relaxarea muschilor si poate promova cicluri de somn sanatos.

  1. O zona de relaxare pentru copii

O piscina la domiciliu poate fi o completare excelenta a zonei de odihna a copiilor dumneavoastra. Multi copii iubesc sa inoate si daca sunteti obosit sa planificati mereu activitati jucause, instalarea unei piscine poate oferi divertisment nesfarsit pentru copii. PiscineService.ro este locul unde vei gasi tot ce ai nevoie pentru piscina ta.

Daca aveti adolescenti acasa, ei se vor bucura, de asemenea, la maxim. De fapt, piscinele pot fi alternative sigure la alte activitati nesupravegheate pe care elevii de liceu le pot cauta in weekend.

Daca instalati o piscina, asigurati-va ca toata lumea este informata in prealabil cu privire la siguranta piscinei. Jucariile de la piscina sunt, de asemenea, o necesitate in orice piscina domestica, asa ca va recomandam sa luati unele dintre ele pentru a va face timpul liber in apa si mai distractiv.

Cum au aparut piscinele?

„Marea Baie” de pe locul Mohenjo-Daro din Pakistanul modern a fost cel mai probabil primul bazin de inot, sapat in timpul mileniului al III-lea i.Hr. Aceasta piscina are 12 pe 7 metri (39 pe 23 picioare), este captusita cu caramizi si a fost acoperita cu un etansant pe baza de gudron.

 

Vechii greci si romani au construit bazine artificiale pentru antrenamentul atletic in palestre, pentru jocuri nautice si pentru exercitii militare. Imparatii romani aveau piscine private in care se tineau si pestii, de aceea unul dintre cuvintele latinesti pentru bazin era piscina. Prima piscina incalzita a fost construita de Gaius Maecenas in gradinile sale de pe Dealul Esquilin din Roma, probabil candva intre 38 si 8 i.Hr.  Gaius Maecenas a fost un bogat consilier imperial al lui Augustus si considerat unul dintre primii patroni ai artelor.

Sinhalezii antici au construit o pereche de bazine numite „Kuttam Pokuna” in regatul Anuradhapura, Sri Lanka, in secolul al VI-lea d.Hr. Erau decorate cu trepte, punkalas sau oale din abundenta si design de pergament.

Piscinele au devenit populare in Marea Britanie la mijlocul secolului al XIX-lea. Inca din 1837, in Londra, Anglia, existau sase piscine interioare cu scufundari.  Clubul de inot Maidstone din Maidstone, Kent este considerat a fi cel mai vechi club de inot din Marea Britanie. A fost format in 1844, ca raspuns la preocuparile legate de inecurile din raul Medway, mai ales ca potentialii salvatori se inecau adesea pentru ca ei insisi nu puteau inota in siguranta.

Clubul obisnuia sa inoate in raul Medway si avea sa organizeze curse, competitii de scufundari si meciuri de polo pe apa. Gazeta de Sud-EstIulie 1844 a raportat o petrecere de mic dejun acvatic: cafea si biscuiti au fost servite pe o pluta plutitoare in rau. Cafeaua era tinuta fierbinte la foc; membrii clubului au trebuit sa calce apa si sa bea cafea in acelasi timp. Ultimii inotatori au reusit sa rastoarne pluta, spre amuzamentul a 150 de spectatori.

Daca ti-a placut arata si altora!