Ce sanse am sa devin milionar ?

Azi va propun sa facem un test de personalitate la finalul caruia aveti posibilitatea de a afla daca personalitatea dumneavoastra se potriveste cu cea a unui milionar . Insa mai intai vreau sa va prezint cateva informatii despre viata celui mai bogat om din lume .

Cel mai bogat om de pe planeta a fost in 2013 , conform topului Forbes , mexicanul Carlos Slim Helu . Acesta a resit sa acumuleze din afaceri cu telecomunicatii o avere impresionanta de aproximativ 73 de miliarde de dolari . Asta  in conditiile in care in 2012 averea mogulului era estimata la 69 de milioane de dolari .

Vrei sa afli daca ai calitatile necesare pentru a deveni urmatorul Carlos Slim Helu ? Tot ce trebuie sa faci este sa raspunzi cu toata sinceritatea la urmatoarele intrebari . Nu te gandi foarte mult la rapuns , cu cat esti capabil sa raspunzi mai rapid cu atat rezultatul poate sa reflecte mai bine realitate .

  1. In opinia ta , care sunt cele mai sigure si eficiente cai de a acumula capital intr-un timp foarte scurt ?

a. Multa munca , perseverenta , risc sau o investitie substantiala intr-o afacere sigura .

b. O mostenire , un castig la loterie sau o alta situatie intamplatoare care iti aduce in conturi o suma mare de bani .

c. A fii un om de cariera sau un politician de succes care incepe de la cel mai mic nivel si avanseaza foarte rapid .

  1. De cat capital crezi ca ai nevoie pentru ai convinge pe partenerii tai de afaceri sa parafeze un contract cu tine ? a.Intre 500.000 de euro si 1.000.000 de euro  . b.Maxim 10 milioane de euro . c. Cel putin 10 milioane de euro .
  2. Cu care dintre afirmatiile de mai  jos esti de accord ? a. Cu cat veniturile tale cresc cu atat esti mai fericit . b.Cu cat averea ta creste cu atat o sa ai mai multa  putere . c. Cu cat averea ta creste cu atat vei devenii o persoana mai mult invidiata .
  3. Ce parere ai despre jocurile tip piramidal ? a. Nu agreez si nu particip la astfel jocuri . b. Particip la asemenea jocuri si adesea obtin castiguri . c.Sunt un initiator al unor astfel de jocuri .
  4. Cum te-ai simti daca ti-ai vedea numele intr-un ziar ? a.Ai fii foarte incantat . b.Nu ti-ar face placere . c.Esti o persoana publica , obisnuita cu astfel de situatii , si crezi ca numele tau deja apare prea mult in ziare.
  5. Care este cea mai eficienta metoda de castig la cursele de cai ? a.Mizarea unor sume foarte mari . b. Nu pariezi , preferi sa economisesti acei bani . c. Sau , de ce nu , sa iti faci cadou calul favorit .
  6. Cine are cele mai reale sanse de a deveni bogat intr-un timp foarte scurt ? a.Sportivul , actorul , regizorul , pictorul sau scriitorul . b.Impresarul , medicul sau avocatul . c.Patronal unei companii .
  7. Care este parerea ta despre afacerile intre prieteni ? a.Esti oricand dispus sa iti ajuti prietenii in speranta ca va veni un moment in care acestia iti v-or returna favoarea .  b. Banii si prietenia nu pot avea o relatie de compatibilitate . c. Accepti foarte usor un imprumut de la prieteni insa tu nu ii imprumuti niciodata .
  8. Ai avea satisfactii daca ai ajunge milionar ? a. Desigur . b.Le-as demostra celor care nu ma credeau capabil ca s-au inselat amarnic . c.Nu .
  9. Daca ai avea in conturi cateva milioane , ce investitii ai face ? a.Imobiliare sau obiecte de arta . b.Actiuni sau harti de valoare . c. Mai intai trebuie sa te consulti cu iubita/sotia .
  10. Deja ai o avere de cateva milioane . Ce o sa faci in continuare ? a.Continui sa acumulezi bani , insa numai sume mari . b.Continui sa acumulezi , indiferent de suma . c. Esti multumit cu ce ai si nu doresti mai mult .

Punctajul se calculeaza astfel :

  • 1 : a=6 puncte , b=0 , c=3 ;
  • 2 : a=0 , b=3 , c=6 ;
  • 3 : a=6 , b=3 , c=0 ;
  • 4 : a=3 , b=0 , c=6 ;
  • 5 : a=0 , b=6 , c=3 ;
  • 6 : a=0 , b=3 , c=6 ;
  •  7 : a=0 , b=3 , c=6 ;
  • 8 : a=3 , b=6 , c=0 ;
  • 9 : a=0 , b=3 , c=6 ;
  • 10 : a=3 , b=6 , c=0 ;
  • 11 : a=3 , b=3 , c=0 .

Iata si cum trebuie sa interpretezi rezultatul :

  • Daca ai obtinut intre 0 si 20 puncte inseamna ca , in viziunea ta , singurele modalitati de a te imbogati sunt fie o casatorie din interes , fie o mostenire , fie castigul la loterie.
  • Daca ai intre 20 si 45  puncte inseamna ca preferi sa faci cariera in profesia pe care o iubesti . Cu siguranta nu o sa faci o avere practicand meseria preferata insa cu siguranta nici nu vei avea grija zilei de maine .
  • Ai obtinut intre 45 si 60 puncte ? Inseamna ca ai cele mai mari sanse de a deveni  milionar . Ai gandirea comerciala a unui afacerist de succes , ai rabdare si stii cum sa iti multiplici averea .
Daca ti-a placut arata si altora!