Avantajele si dezavantajele masinilor noi

In clipa de fata, masina este deosebit de importanta pentru persoanele adulte. De fapt, mai mult decat atat, se poate spune ca masina este o necesitate in conditiile in care adultii folosesc masinile personale pentru a se deplasa oricand si oriunde doresc.

Tocmai de aceea, persoanele care intentioneaza sa isi cumpere o masina, trebuie sa faca alegerea corecta. Din acest motiv, multi sunt cei care stau pe ganduri, pentru ca nu stiu daca este indicat sa aleaga o masina noua sau nu. Unii sustin ca ar alege mai bine o masina noua decat una second hand datorita avantajelor. Altii sustin ca nu ar alege o masina noua datorita dezavantajelor.

Vom discuta despre avantajele si dezavantajele masinilor noi in continuarea acestui articol. Cu siguranta insa, fiecare isi cunoaste bugetul si preferintele. Unele persoane isi permit sa suprorte un pret revizie bmw sau un pret revizie Rolls Royce atat la reprezentanta cat si la un service exclusiv BMW. Acestia cu siguranta isi vor alege masini noi. Alti soferi in schimb, cauta masini ieftine, chiar second hand, pentru ca nu au un buget mare la dispozitie.

Pana atunci insa, iata care sunt cele mai importante avantaje ale masinilor noi, dar cateva dintre dezavantajele acestora.

Avantaje masini noi

Unul dintre cele mai importante avantaje ale masinilor noi, este acela ca nu se strica imediat dupa ce sunt cumparate. Cu siguranta nu trebuie sa iti faci griji ca te lasa transmisia sau ambreiajul atunci cand folosesti o masina pe care ai cumparat-o de cateva zile de noua, de la reprezentanta.

Cand cumperi o masina noua, nu te astepti sa ai probleme la partea electrica, si sa apara erori in bord. Acest lucru este valabil insa in ceea ce priveste masinile second hand, iar unele modele de la BMW au asemenea probleme. Acestea sunt solutionate rapid insa de catre specialistii de la APB Service, un service auto excusiv BMW.

Asadar, in ceea ce priveste potentialele defectiuni nu ai de ce sa iti faci probleme imediat dupa ce ai cumparat masina. In plus, cand cumperi o masina noua ai garantie. Poti alege un model BMW, Rolls Royce sau orice alta masina, pentru ca daca o cumperi noua, primesti garantie.

Acest lucru este foarte important, mai ales intr-o tara precum Romania, unde stim cu totii ca in unele localitati, drumurile arata ca dupa razboi. Chiar daca de multe ori nu vei folosi garantia, este totusi mai bine sa o ai, mai ales daca apre totusi dupa vreo 20.000 de kilometri parcursi, vreo problema grava a masinii.

Un alt avantaj important al achizitionarii masinilor noi, este ca nu exista cheltuieli suplimentare. De exemplu, aceasta vine cu anvelope noi, consumabile noi, deci nu va fi nevoie sa te gandesti prea curand sa mergi cu ea pe la service. In schimb, daca vei alege o masina second hand, va fi nevoie sa mergi la prima revizie imediat dupa achizitionare, pentru schimbul de ulei si distributie.

Pentru fiecare persoana care isi cumpara o masina, siguranta ar trebui sa reprezinte o prioritate. Cand cumperi o masina second hand, in mod evident nu ai acelasi nivel de siguranta precum intr-o masina noua.

Masinile noi dispun de-asemenea de cea mai noua tehnologie. Te poti uita la sistemul audio al unui model BMW din anul 2020, si la unul din anul 2005, si vei vedea diferente colosale.

Aspectul conteaza foarte mult. Daca vei alege o masina noua din acest an, cu siguranta vei constata ca are aspectul imbunatatit fata de versiunea lansata acum 5 ani sa zicem.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante avantaje ale masinilor noi, iar persoanele care au o situatie financiara buna si care au nevoie de o masina, isi vor alege cu siguranta o masina noua.

In ceea ce priveste dezavantajele insa, cel mai mare dintre acestea este cu siguranta pretul. De aceea, unele persoane stau pe ganduri, pentru ca sunt constiente ca daca aleg o masina noua, peste 2-3 ani, valoarea acesteia va fi mult depreciata. Cateva mii de euro vor scadea din pretul masinii.

Apoi, un alt dezavantaj este faptul ca este necesara polita de asigurare CASCO. O astfel de polita vine cu costuri lunare mari, deci pentru unii soferi nu este rentabil sa isi cumere masina noua si din acest punct de vedere. Chiar si cand au nevoie, soferii nu apeleaza la polita CASCO, pentru ca ulterior, pretul acesteia va fi mult mai mare.

De-asemenea, un pret revizie BMW va fi mult mai mare pentru o masina noua de la BMW, decat pentru o masina second hand. In plus, masina noua trebuie dusa la revizii doar la reprezentanta. O masina second hand poate fi dusa si la APB service, un service auto exclusiv BMW, unde lucreaza cei mai buni mecanici BMW din tara. Deci, si din acest punct de vedere, este mai rentabila o masina sh.

Daca ti-a placut arata si altora!