Care este importanta optimizarii seo off-page?

Optimizare seo off-page face parte din optimizarea motoarelor de cautare. Aceasta include toate masurile care pot fi efectuate in afara site-ului web pentru a imbunatati pozitionarea in rezultatele cautarii Google si a altor motoare de cautare. Implementarea consta, de obicei, in construirea cat mai multor backlink-uri de inalta calitate si relevante pentru subiect („linkuri de intrare”).

Acesta este motivul pentru care optimizarea off-page este adesea echivalata cu crearea de linkuri. Dar aceasta nu acopera termenul in intregime. Omologul optimizarii in afara paginii este optimizarea in pagina. Termenii alternativi sunt „optimizare on-site” si „optimizare off-site”. Ca si in cazul optimizarii pentru motoarele de cautare, obiectivul principal al optimizarii off-page este de a obtine pozitii de top in rezultatele cautarii organice.

Aceasta forma de optimizare nu trebuie niciodata vazuta si utilizata izolat. Site-urile web si, prin urmare, clasamentele pot fi imbunatatite in mod durabil numai impreuna cu optimizarea pe pagina. Initial, optimizarea offpage a fost adesea asociata cu cresterea rangului paginii. Astazi, insa, reputatia generala a site-ului web urmeaza sa fie imbunatatita. Deoarece Google Page Rank a fost suspendat ca variabila vizibila pentru webmasteri la jumatatea anului 2016.

Obiectivele partiale ale optimizarii off-page sunt cresterea popularitatii link-urilor (numarul de backlink-uri) si astfel popularitatea domeniului (Numarul de domenii legate). In acest sens, se poate vorbi si de o crestere a reputatiei site-ului. In plus, webmasterii si SEO pot creste semnificativ increderea unui site web prin optimizarea si controlul factorilor off-page. Un alt obiectiv in zona off-page este cresterea traficului.

Abordarea aici este ca un backlink de la un site foarte frecventat genereaza si mai multi vizitatori prin intermediul acestui link. Un efect secundar pozitiv al legaturilor mai puternice si al numarului tot mai mare de vizitatori este ca Google primeste mai multe semnale ale utilizatorilor. Semnalele pozitive ale utilizatorului, cum ar fi un timp lung de asteptare, o rata scazuta de respingere si un CTR ridicat pot avea, la randul lor, un efect benefic asupra clasamentului.

De la inceputul internetului, referintele incrucisate de la site-uri web la alte site-uri web au fost indicii importante pentru motoarele de cautare cu privire la cat de important si relevant este un site web pentru o interogare de cautare. Fiecare backlink poate fi vazut ca un fel de „recomandare” sau referinta de la un site la altul.

Atunci cand se evalueaza link-urile primite de motoarele de cautare, conteaza, printre altele, unde este plasat linkul in cauza pe site-ul web care face legatura, ce autoritate de domeniu are aceasta pagina, ce text de ancorare este utilizata si cat de relevanta este pagina de referinta in raport cu pagina tinta.

Practic, se presupune ca backlink-urile pentru un site web se dezvolta in mod natural (adica automat datorita continutului existent). In practica SEO, totusi, se incearca influentarea pozitiva a numarului de link-uri catre un site web prin construirea de backlink-uri.

In acest moment, se pot distinge doua tipuri de optimizare a motorului de cautare off-page cu ajutorul backlink-urilor: constructia de backlink pasiva si activa. Optimizarea off-page este foarte importanta in cresterea unei pagini si de aceea este bine in a fi luata in considerare de fiecare data.

Daca ti-a placut arata si altora!