Tot ce trebuie sa stii pentru a-ti vinde masina

Poti avea mai multe motive sa iti vinzi masina: fie pentru ca vrei sa cumperi una noua, fie pentru ca nu o folosesti si nu vrei/iti poti asuma cheltuielile (intretinere, taxe…). Oricum ar fi, daca ati luat decizia de a scapa de masina dvs., va spunem ce trebuie sa stiti inainte sa o faceti: cum sa-i definiti pretul, sfaturi pentru publicitate, proceduri si documente…

Lucrul obisnuit atunci cand scapam de o masina este ca pot exista doua ipoteze in functie de varsta si starea acesteia: sa mearga direct la casare, in cazul in care are o varsta ridicata sau o uzura mare sau este in stare proasta sau sa indeplineasca conditiile adecvate pentru a o vinde.

Si pentru aceasta aveti mai multe optiuni. Daca ati decis sa shimbati vehiculul cu unul nou, cel mai rapid si mai usor lucru este sa-l vindeti dealerului de unde il veti cumpara pe cel nou. De fapt, in mod normal, acestea ofera de obicei reduceri daca livrati masina veche.

Interesat sa cumperi o masina dar nu ai banii necesari? Iata aici cum faci imprumutul.

Cum se defineste pretul masinii second hand

In cazul in care decideti sa va vindeti masina pe cont propriu si nu in functie de terti, unul dintre primele lucruri pe care ar trebui sa le faceti este sa setati pretul acesteia. Pentru a face acest lucru, treaba ta este sa investighezi cat de multe modele similare sunt vandute pe piata. Retine ca sunt apreciate caracteristicile, modelul, motorul, echipamentul optional, varsta, kilometrajul si, desigur, starea de conservare si intretinere care a fost efectuata.

Astfel, puteti arunca o privire la reviste sau site-uri web care au tabele de preturi ale masinilor second-hand, pentru a avea o referinta. De asemenea, gasesti anunturile pentru vanzarea de masini similare cu a ta, pe langa faptul ca exista site-uri web care ofera evaluare online gratuita. De asemenea, puteti consulta compania de asigurari pentru valoarea pe care considerati ca o are masina dumneavoastra sau, daca doriti, puteti solicita serviciile unui evaluator.

Retineti ca, desi veti dori intotdeauna sa va vindeti masina cu un pret mai mare posibil, potentialul cumparator, dimpotriva, va incerca sa faca cele mai mici cheltuieli. Prin urmare, idealul este de a gasi un echilibru in pretul fix.

Totul va depinde de cerere si oferta (indiferent daca multe modele similare sunt oferite pe piata sau nu) sau de nevoia ta.

Daca exista o oferta mica, o puteti ajusta intotdeauna in sus, dar daca exista o oferta mare, cel mai bine este sa pui un pret mai mic. Desi acest lucru este relativ, deoarece depinde si de starea vehiculului si de caracteristicile sale. Pe scurt, obiectivul tau este sa gasesti un pret corect pentru ambele parti si in functie de model.

Ofera masina in cea mai buna stare posibila si fii sincer

Lucrul logic este ca atunci cand vrei sa vinzi o masina, virtutile sale ies in evidenta mai mult: cu cat masina ta arata mai atractiva, mai interesanta si mai frumoasa, cu atat va fi mai usor sa o vinzi si cu atat mai multi bani poti cere.

De ce sa faci credit pentru o masina si sa nu o cumperi cu banii jos

Sunt mai multe motive pentru a face credit in momentul in care vrei sa iti cumperi o noua masina si sa nu o achizitionezi cu banii jos, iar noi iti vom prezenta doar cateva dintre cele mai importante.

In primul rand vei putea ramane cu toti banii pe care ii ai stransi pentru a-i folosi la altceva daca ai nevoie. Acesta este un lucru foarte avantajos pentru simplul fapt ca vei putea face mai multe cu banii pe care ii ai.

De asemenea, in momentul in care iti cumperi o masina cu credit vei avea tendinta de a te purta cu ea cu manusi ceea ce este foarte important. Gandeste-te numai la faptul ca masina ta este inca in curs de plata. Nu vrei sa o atingi, sa o zgarii sau si mai grav sa o lovesti. Nu vei lasa nici mizeria pe ea foarte mult timp pentru ca iti afecteaza vopseaua. Avand in vedere toate acestea, este lesne de inteles faptul ca astfel vei putea sa obtii cele mai bune rezultate si sa iti tii masina intreaga pentru mai mult timp, daca ai credit pe ea. Cel putin pana cand vei termina creditul, te vei asigura ca masina ta arata ca noua. Daca dupa ce termini creditul vei dori sa o schimbi, va fi cu atat mai bine pentru ca pretul ei se va conserva foarte mult si vei obtine o suma importanta de bani pentru masina ta ceea ce este foarte important si face ca investitia ta sa se amortizeze foarte usor si simplu. Deci creditul este cea mai buna varianta pentru tine.

Daca ti-a placut arata si altora!