Ce beneficii are inotul pentru copii?

Toata lumea cunoaste faptul ca sportul este extrem de important dat fiind faptul ca ne ajuta sa ne imbunatatim calitatea vietii.

Sportul este extrem de important si pentru cei mici pentru ca ii ajuta sa se dezvolte armonios si ii ajuta sa aiba parte de o dezvoltare fizica si psihica foarte buna.

Unul dintre cele mai importante sporturi pentru cei mici este inotul, iar parintii isi pot duce copiii la inot inca de la cele mai fragede varste. Parintii interesati, pot opta pentru serviciile unor instructori initiere inot copii de la 2 ani Bucuresti, pentru a-si duce copilasii inca de la varsta de 2 anisori la inot.

Acestia pot invata in cateva luni bune sa inoate, iar apoi vor stii sa inoate pentru tot restul vietii, ceea ce va fi un mare avantaj pentru ei.

In cele ce urmeaza vom vedea care sunt cele mai importante avantaje si beneficii pe care le pot avea copiii care stiu sa inoate.

Avantajele fizice si mentale obtinute prin inot sunt bine documentate. Intul este o abilitate de viata care are beneficii pentru sanatate pe tot parcursul vietii. Iata cateva informatii importante despre modul in care va ajuta copilul:

  • Acest sport ofera un antrenament fizic complet, intarind inima copilului dumneavoastra, plamanii si sistemul respirator;
  • Acest sport va poate face copilul mai ascutit mental, ii poate creste acestuia nivelul de constientizare si il poate ajuta sa inteleaga anumite lucruri si sa imbunatateasca comunicarea acestuia cu dvs.
  • Inotarea faciliteaza dezvoltarea unor functii cruciale superioare ale creierului, a muschilor de baza si a coordonarii;
  • Inotul regulat imbunatateste deseori manierele si obiceiurile de dormit;
  • Dumneavoastra si copilul dumneavoastra va simtiti relaxati si increzatori in apa – este o experienta minunata de care trebuie sa aveti parte cat mai des;
  • Invatarea abilitatilor personale de supravietuire personale;
  • Incurajarea unui stil de viata sanatos;
  • Dezvoltarea disciplinei si a increderii in jurul apei;
  • Intalnire cu noi prieteni si distractie.

Inotul este un mare ameliorator de stres. Indeparteaza mintea, ofera rutina si promoveaza un stil de viata echilibrat. Din punct de vedere stiintific, inotul este dovedit a creste endorfinele (si alte substante chimice care stimuleaza starea de spirit) din creier.

Inotul, deseori considerat a fi o activitate solo, este de fapt o mare activitate sociala. Acesta va prezinta pe dvs. si pe copilul dvs. altor persoane cu interese si moduri de viata similare. Copiii se bucura de interactiunea cu alti copii, unde gasesc un teren comun, consolidand un angajament social valoros in afara scolii.

Copiii pot fi adesea tematori de apa daca nu sunt sensibili la aceasta. Depasirea acestei temeri poate fi extrem de imputernicita, sporind increderea si stima de sine.

Aceasta incredere nou-nascuta se poate extinde si la situatiile sociale, care permit copilului dvs. sa interactioneze cu colegii, sa-si dezvolte abilitatile sociale si sa ofere un alt stimulent pentru stima de sine. Imbunatatirea stimei de sine instiluie o atitudine pozitiva fata de activitatea fizica, care asista mai tarziu in viata.

Inotul stimuleaza simturile copiilor mici si se crede ca imbunatateste dezvoltarea creierului si emotionala. Pe masura ce copiii dezvolta functii de mobilitate, iar respiratia devine mai profunda, ei sunt incurajati sa faca sunet.

Acest lucru imbunatateste comunicarea si ajuta la dezvoltarea limbajului si a vorbirii. Inotul sustine si conexiunea mintii / corpului copilului, deoarece studiile au aratat ca, in timpul exercitiului, mintea copilului este stimulata, promovand dezvoltarea creierului si inteligenta.

Daca ti-a placut arata si altora!