Standardele generatoarelor si cum sa cumperi un generator

Indiferent de tipul si modelul de generatoare de curent pe care intentionati sa il achizitionati, verificati intotdeauna respectarea diferitelor standarde de siguranta (E37 309 si 312 / EN 12601 / ISO 8528).

Principalele caracteristici ale unui generator

Inainte de a alege un generator, este important sa va identificati nevoile. Un generator de energie subdimensionat se raceste rapid si are defectiuni recurente. Dimpotriva, un generator generic neutilizat sau foarte mic tinde sa curga rapid si sa functioneze defectuos.

Trebuie sa alegeti tipul si modelul de generator care va convine si este capabil sa raspunda tuturor solicitarilor dvs. Pentru a va ajuta sa alegeti generatorul, studiati urmatoarele puncte.

Puterea unui generator

Puterea unui generator este cel mai important criteriu! Suntem de acord, vorbim de puterea electrica de iesire, nu de puterea motorului. Pentru a calcula puterea generatorului, va trebui sa lucrezi putin.

Incepeti sa listati toate dispozitivele, instrumentele si accesoriile pe care doriti sa le conectati si sa le alimentati prin intermediul generatorului. Apoi, pentru fiecare dintre ele, ridicati puterea lor in Watt (ridicati varf sau putere maxima) pentru unelte.

Faceti adaugarea, inmultiti-o cu 1,20 (dupa cum am vazut), folosim 80% din puterea generatorului pentru a-l pastra si a lasa loc de manevra. Ai putere in wati. Pentru a simplifica sarcina, consideram ca 1kW = 1 kVA.

Daca nu stii cu adevarat cu ce aveti de gand sa va conectati generatorul, in special, in ceea ce priveste instrumente, permiteti-va o rezerva confortabila de putere, deoarece motoarele electrice au un start puternic pentru curentul de varf (de exemplu, o masina de macinat 800 W consuma 1600 W pentru un moment scurt cand porneste, este puterea de varf).

Sa vorbim, de asemenea, despre tipul sursei de alimentare. Cea mai comuna si cea mai comuna este o sursa de alimentare monofazata (230 V). Cu toate acestea, daca sunteti echipat cu masini sau cu unelte trifazate (400 V), asigurati-va ca setul de generatoare pe care l-ati ales ofera o sursa de alimentare cu trei faze.

Motorizarea unui generator

Lasam la o parte scenarii foarte neobisnuite, cum ar fi motoarele cu gaze sau functionand pe o retea de panouri solare. Sa aruncam o privire asupra celor doua motoare principale: benzina si motorina. Este utilizarea viitoare a generatorului dvs. care indica ce motor sa alegeti.

Pentru uz casnic, interziceti imediat motorul diesel. Foarte zgomotos. Modelele pe benzina cu motoare pe benzina ofera o gama de puteri care raspund nevoilor unui meserias calificat si experimentat.

Nu va faceti griji! In cazul utilizarii ocazionale care nu necesita multa energie, un generator mic rezistent la zgarieturi face cazul (aproximativ 2 kW max in functie de grupurile izolate fonic) cum este si generator de curent Strager benzina gg 950 650 w 4500001950.

Pentru santiere si din motive practice, deoarece puterea de iesire poate fi substantiala, se prefera echiparea unui generator cu un motor diesel.

Pornirea unui generator

Se pune problema tipului de pornire pentru benzina si generatoare de putere redusa (<3 kW)! Aveti posibilitatea de a alege daca sunteti in acest caz intre un lansator si un starter. Totul depinde de abilitatea ta de a trage un pitcher si mai ales de cate ori la rand!

Daca ti-a placut arata si altora!