Ce sunt jaluzelele romane?

Jaluzelele romane sunt un hibrid al unei perdele si al unui jaluzele. Sunt flexibile, practice si elegante. Iata principalele noastre motive pentru care consideram ca jaluzelele romane sunt o optiune excelenta.

Alegeri de proiectare aproape nelimitate

Poate ca principalul beneficiu al jaluzelelor romane este largimea de optiuni pe care o aveti. In functie de care alegeti un blind roman poate fi moale si feminin sau masculin si adaptat.

Cu diferite stiluri si faptul ca jaluzelele romane pot fi confectionate din aproape orice tesatura (chiar si pur), sunteti obligat sa gasiti o jaluza romana care sa se potriveasca casei voastre. Veti descoperi in continuare cateva dintre cele mai importante beneficii pe care aceste jaluzele pe care le puteti alege de pe Aluroller.ro , vi le pot oferi.

Stil atemporal si flexibil

Dupa cum sugereaza si numele, jaluzelele romane au fost folosite in jur de secole si au evoluat in stil la ceea ce stim astazi. Este un stil clasic blind care tinde sa nu intre si sa iasa prea repede din „trend”. Cu alegerea potrivita a tesaturilor, jaluzelele romane beneficiaza de o viata lunga si eleganta.

Varietatea de optiuni de tesaturi si stil pe care le aveti le face potrivite pentru orice casa, de la casa industriala sau minimalista la cea traditionala, country sau shabby chic.

Control de lumini

Desi jaluzelele romane nu ofera acelasi nivel de control al luminii ca si jaluzelele cu lamele inclinate, stilul lor plisat permite totusi o multime de spatii intre deschise si inchise pentru a bloca sau a lasa lumina sa patrunda. Ceea ce au ele peste jaluzele este ca, deoarece sunt confectionate dintr-o singura bucata de tesatura, nu exista lacune pentru ca lumina sa se filtreze atunci cand trebuie sa o blocati complet.

Intimitate

Fiind confectionate dintr-o singura bucata de tesatura inseamna, de asemenea, jaluzelele romane ofera o mare intimitate, astfel ca privirile indiscrete ale trecatorilor nu va vor mai putea surprinde in mod neplacut atunci cand va aflati in casa.

Eficienta energetica

Indiferent daca doriti sa pastrati caldura in exteriorul locuintei sau in interior, jaluzelele romane captusite in mod corespunzator, realizate din tesatura potrivita, sunt o solutie cu gust si simplu in toate anotimpurile.

Accesibile la pret

De regula, jaluzelele romane folosesc tesaturi cu aproximativ 25% mai putin decat perdelele, deci sunt o optiune mai ieftina si reprezinta cea mai buna optiune pentru cei care isi doresc sa economiseasca banuti.

Aspect moale

Jaluzelele romane adauga caracter la o fereastra si ii confera un aspect moale, spre deosebire de alte optiuni de material dur, precum jaluzelele din lemn.

Bune pentru ferestre mai mici

Ferestrele mai mici pot fi coplesite de perdele. Jaluzelele romane nu ocupa niciun spatiu de o parte si de alta a ferestrei.

Aspect curat si ordonat

Unele optiuni de tratament pentru ferestre creeaza volum in jurul ferestrei. Nu acelasi lucru se poate spune insa despre jaluzele romane. Indiferent daca sunt in sus sau in jos, acestea au un aspect usor, curat, uniform, oferind ferestrei un aspect eficient.

Usor de operat

Jaluzelele romane sunt simple pentru a le ridica si pentru a le lasa in jos folosind cabluri, dar tehnologia moderna permite, de asemenea, versiuni motorizate.

Consideratii de siguranta

Jaluzelele romane traditionale sunt realizate cu o serie de inele si funii (si uneori tije de dibluri) de-a lungul spatelui. Cablurile pot crea bucle atunci cand sunt trase departe de umbra, ceea ce creeaza un pericol de strangulare pentru copii si animale de companie.

Asadar, dupa cum se poate vedea, acest tip de jalzele pe care le puteti alege de pe Aluroller.ro, va pot surprinde in mod placut datorita multiplelor lor avantaje. In cazul in care insa considerati ca doriti ceva diferit, atunci pe Aluroller.ro puteti descoperi diferite alte tipuri de jaluzele, incepand de la jaluzele plisate, jaluzele verticale, jaluzele orizonale, etc.

Puteti alege astfel de accesorii pentru ferestre, care in primul rand va vor infrumuseta locuinta, insa apoi trebuie sa tineti cont si de toate avantajele si beneficiile pe care acestea vi le mai ofera in afara frumusetii; beneficii si avantaje despre care am discutat in acest articol.

Deci, daca doriti jaluzele ideale pentru acasa, fie ele romane sau de alt tip, pe Aluroller.ro gasiti cu siguranta jaluzelele perfecte pentru dvs.

Daca ti-a placut arata si altora!