Cele mai comune tipuri de dans

Dansul este clasificat in dans in sala de bal, dans la robinet, dans, flamenco, mambo si samba.

Este cunoscut sub numele de dans actiunea sau miscarea efectuata de fiinta umana, la ritmul unei muzici, adica ca miscarile, alunecarea picioarelor, extremitatile inferioare si superioare corespund unui sunet armonios, existand astfel un exercitiu atractiv pentru ochi si care corespunde unui anumit tip de muzica.

Dansul in sala de bal

Acestea corespund celor care sunt dansate de doua persoane ritmic si in spatii inchise, astfel incat pasii exersati urmeaza o simetrie a miscarilor in functie de muzica si de locatia spatiala pe care trebuie sa o miste. Acestea sunt clasificate ca:

Cha-cha-cha.

Muzica de origine cubaneza, asa ca se bucura de notele tropicale care dau acestor dansuri un ritm mare si senzualitate, unii considera ca este fuziunea dansului cu mambo.

Ritmul in pasi este foarte usor de realizat, odata ce persoana executa sau cunoaste sunetele muzicii, la care fiecare pas va corespunde. Acest lucru merita o miscare marcata a soldurilor si a extremitatilor superioare, implicand in acelasi timp o miscare moderata a extremitatilor inferioare. Poti face lectii de dans pentru a invata Cha-Cha-Cha.

Dans in perechi

Originea sa se refera din Republica Dominicana, consta intr-un dans care este purtat in perechi, in cazul in care barbatul trebuie sa tina femeia de talie, in timp ce ea se agata de el, tinandu-se de umar.

Genunchii ar trebui sa se indoaie usor pentru a se deplasa dintr-o parte in alta, in timp ce fac acelasi lucru cu soldul, fiind posibil ca virajele sau pasii sa fie facuti in ritm in fiecare melodie.

Pas dublu.

Este un dans care isi datoreaza numele muzicii care il insoteste, este simplu de realizat si merita sa urmeze ritmul muzicii, ceea ce implica efectuarea unuia sau a doi pasi in functie de sunetul marcat.

Acest lucru se face in perechi orientate unul spre celalalt si se poate face incet sau rapid, fiind foarte armonios atunci cand este vazut intr-o camera.

Dans senzual.

Se spune ca acest lucru vine din fuziunea barurilor pe care sclavii africani le-au efectuat cu ritmul jazz-ului, este considerat a fi un dans foarte senzual si ceva complex de invatat, deoarece miscarile sunt efectuate in functie de marca barelor in anumite momente.

Tango.

Este considerat dansul autohton al Argentinei, cu toate acestea, multi istorici considera ca pentru instalarea sa ca ritm, au existat multe dansuri care l-au precedat si au fuzionat.

Este un dans oarecum complex, dar care implica in totalitate miscari senzuale, care sunt apreciate nu numai in pasi, ci si in livrarea cuplului, exista cei care indica faptul ca tangoul nu este doar dansat, ci si actionat.

Acest lucru implica miscari accelerate ale picioarelor si soldurilor in special la femei, care este cea care atrage mai multa atentie, in acest tip de dans.

Trap.

Cunoscuta la nivel mondial sub numele de trap, este o miscare ciudata care se realizeaza prin atingerea picioarelor, in ritmuri accelerate si cu emisia de sunete generate atat de varf, cat si de calcaiul de la suprafata.

Cum a aparut dansul?

Dansul este o forma de arta a spectacolului constand din secvente de miscare, fie improvizate, fie selectate intentionat. Aceasta miscare are valoare estetica si adesea simbolica . [nb 1] Dansul poate fi clasificat si descris dupa coregrafie , dupa repertoriul sau de miscari sau dupa perioada istorica sau locul de origine.

Trebuie facuta o distinctie importanta intre contextele dansului teatral si participativ, desi aceste doua categorii nu sunt intotdeauna complet separate; ambele pot avea functii speciale, fie ca sunt sociale, ceremoniale, competitive, erotice, martiale sau sacre / liturgice.

Se spune ca alte forme de miscare umana au o calitate asemanatoare dansului, inclusiv artele martiale, gimnastica, majorete, patinaj artistic , inotul sincronizat ., fanfarele si multe alte forme de atletism. Exista multi sportivi profesionisti, cum ar fi fotbalisti profesionisti si jucatori de fotbal, care urmeaza cursuri de dans pentru a-si ajuta abilitatile.

Pentru a fi mai specifici sportivii profesionisti iau multe cursuri de balet, deoarece baletul este fundatia multor lucruri pe care le facem in viata. Baletul ajuta la echilibru, forta de baza si puterea picioarelor.

Dansul necesita o cantitate egala de concentrare cognitiva, precum si forta fizica. Forma de arta solicitanta, dar in evolutie, permite indivizilor sa se exprime creativ prin miscare, permitandu-le in acelasi timp sa adapteze miscarea care poseda un model ritmic si miscari fluide care atrag publicul fie pe scena, fie pe film. Dansul este considerat a fi o forma de arta foarte placuta din punct de vedere estetic.

Dansul teatral, numit si dans performance sau concert, este conceput in primul rand ca un spectacol, de obicei o reprezentatie pe o scena de catre dansatori virtuosi. Adesea spune o poveste, poate folosind mima, costum si decor , sau poate interpreta acompaniamentul muzical, care este adesea compus si interpretat special intr-un cadru de teatru, dar nu este o cerinta.

Exemple sunt baletul occidental si dansul modern , dansul clasic indian, cum ar fi Bharatanatyam, si dramele de dans si cantece chinezesti si japoneze, cum ar fidansul dragonului. Majoritatea formelor clasice sunt centrate numai pe dans, dar dansul de spectacol poate aparea si in opera si alte forme de teatru muzical.

Daca ti-a placut arata si altora!