Cum alegi cele mai bune chei tubulare?

Cheile tubulare nu pot lipsi din colectia unei persoane care mestereste diverse lucruri acasa sau care are o bicileta, o masina sau alt mijloc de transport. Pentru ca niciodata nu stii cant poti avea nevoie de astfel de produse, iti oferim un ghid care sa te ajute sa le alegi.

Tinand cont de designul sau de scopul pentru care aceste chei sunt utilizate, specialistii vor disocia intre cele clasice, cele lungi, cele dinamometrice si cheile speciale pentru bujii. Sunt si persoane care amintesc de cheile tubulare inelare si argumenteaza ca ele au forma geometrica a unui con, fiind extrem de importante in multe aplicatii si unele dintre putinele tipuri de chei pe care nu le poti inlocui cu alt model. Aceste chei conice sunt primele care au aparut si sunt folosite pentru piulite si suruburi.

Cheile tubulare au costuri de achizitie mici si sunt durabile. Noi va recomandam o trusa completa asa cum este Trusa profesionala chei tubulare si cliket, 108 piese in care veti gasi mai multe modele si dimensiuni de chei pentru o gama mai variata de aplicatii. Cheile sunt impartite in duble, simple, combinate sau cu tot.

Cheile duble au inelele de marimi diferite in timp ce cheile combinate au un capat deschis si un capat inchis. Cheile care au cot pot sa ajunga in locuri ceva mai putin accesibile.

Cheile tubulare sunt folosite pentru a fileta si desfileta cavitati. Lucrul mecanic ce se realizeaza cu cheile atinge valori foarte mari si de aceea exista si situatii in care sunt utilizate inclusiv pentru sarcinile mari. Daca este nevoie sa desfaci sau sa strangi o piulita amplasata la o mare adancime, vei avea nevoie de un prelungitor in scopul acesta.

Cheile dinamometrice sunt unele dintre cele mai precise dispozitive si sunt cele care realizeaza filetarea in acord cu materialele sau cu capacitatea de incarcare pe care surubul sau piulita le suporta. De regula poti seta un moment de torsiune iar in momentul in care strangerea s-a facut complet cheia te va notifica prin diverse mijloace.

Cheia pentru bujii este un model special si are drept principal scop desfacerea bujiilor. Aceste chei nu pot fi utilizate in alte scopuri.

Marimea face referire la diametrul cheii si la lungimea capatului acesteia. Cele doua aspecte sunt mentionate de producator in detaliile tehnice si sunt masurate apeland la doua standarde generale.

Primul standard poarta denumirea de metric si arata suruburile sau piulitele care pot fi stranse sau desfacute cu cheia. Dimensiunea este data in milimetri. In foarte multe cazuri aceasta dimensiune este trecuta pe maner si este usor de citit.

Cel de al doilea standard de masurare poarta denumirea de SAE marimea sa fiind mentionata in inch si desemnand trei clase mari. Pentru ca avea un kit complet ai nevoie de o trusa in care sa se regaseasca produse din toate aceste trei categorii. Categoriile mentionate sunt 3/8, ΒΌ si 1/2. Recomandarea noastra este sa cumperi produse de calitate pe care sa le poti folosi pentru cat mai mult timp in urma achizitiei.

Daca ti-a placut arata si altora!