Cum alegi un mixer de beton?

Exista mai multe tipuri de betoniere pe piata, motiv pentru care de multe ori utilizatorii pot avea indoieli atunci cand vine vorba de achizitionarea lor. Prin urmare, in acest post vom incerca sa oferim cheile alegerii corecte, pentru a clarifica utilizatorului posibilele indoieli pe care le are despre care este mixerul de beton ideal pentru cazul sau.

Vezi accesorii electrice si alege cel mai bun mixer pentru tine.

Alegerea mixerului de beton potrivit

Mai jos vom discuta despre cele mai importante variabile care intra in joc atunci cand alegeti un mixer de beton:

  1. Volumul rezervorului (litri)
  2. Mobilitate (detasabila, pliabila sau fixa)
  3. Putere
  1. Volumul cuvei sau tamburului betonierei

Volumul cuvei sau tamburului mixerului de beton este cu siguranta cel mai important factor de luat in considerare, deoarece mixerul de beton pe care il selectam trebuie sa fie potrivit pentru nevoile noastre. O selectie slaba a volumului de lucru nu ne va permite sa lucram optim.

Alegerea volumului mixerului nostru de beton va depinde de volumul de lucru si de cantitatea de beton pe care trebuie sa o obtinem in fiecare amestec.
Dupa cum stim deja, betonul trebuie folosit inainte de a se usca, asa ca va trebui sa studiem ce volum de cuva este cel mai optim pentru noi. Pentru lucrari mai mici va trebui cu siguranta sa optam pentru un mixer mic de beton; in timp ce pentru lucrari mai mari va fi cu siguranta mult mai bine sa se opteze pentru un mixer de beton mare.

Volumele cuvei celor mai comune mixere de beton sunt de obicei aproximativ intre 80 si 350 de litri.
De asemenea, trebuie avut in vedere faptul ca capacitatea cuvei va fi intotdeauna mai mare decat volumul total de beton obtinut.

  2. Mobilitatea betonierei

Un alt factor important de decizie este mobilitatea betonierei, deoarece, in functie de utilizarea pe care o vom da, va avea o importanta mai mare sau mai mica.

Toate mixerele de beton sunt portabile in diferite grade, motiv pentru care le vom clasifica in functie de usurinta transportului si asamblarii lor.
In functie de mobilitatea mixerelor de beton le putem clasifica in:

Mixere de beton detasabile:

Mixere de beton detasabile sunt, de obicei, mixere de beton pentru uz casnic. Piesele sale sunt unite prin suruburi care pot fi demontate oricand doriti, facilitand astfel transportul si depozitarea lor.

Exista, de asemenea, unele mixere detasabile profesionale de beton, care sunt betoniere special concepute pentru reforme, pentru a facilita transportul lor in locuri de munca mici, in cazul in care mobilitatea betoniera este important.

Mixere de beton pliabile:

Mixerele de beton pliabile sunt mixere de beton pe care picioarele sau cadrul lor le pliaza, astfel incat sa ocupe mai putin spatiu si, astfel, sa faciliteze sarcinile de transport si depozitare.

Mixere fixe de beton:

Mixerele de beton fixe sunt mixere de beton sudate, care nu pot fi dezasamblate sau pliate. Acestea ocupa mai mult spatiu si, prin urmare, au dificultati mai mari de transport, dar sunt, de asemenea, cele mai robuste si durabile.
Acestea sunt cele mai utilizate de utilizatorii profesionisti, in special in lucrari si constructii.

3. Puterea mixerului de beton

Puterea motorului mixerului de beton este, de asemenea, un factor important, deoarece cu cat este mai mare puterea, cu atat este mai mare forta de munca pe care o va avea betoniera, oferind astfel o putere de amestecare mai mare.

Ce este betonul?

Betonul este un material compozit compus din agregate fine si grosiere legate impreuna cu un ciment fluid (pasta de ciment) care se intareste  in timp. In trecut, liantii de ciment pe baza de var, cum ar fi chitul de var, erau adesea folositi, dar uneori cu alte cimenturi hidraulice (rezistente la apa), cum ar fi un ciment de aluminat de calciu sau cu ciment Portland pentru a forma beton de ciment Portland (numit pentru asemanarea sa vizuala cu Piatra Portland ).

Multe alte tipuri de beton necimentate exista impreuna cu alte metode de legare a agregatului impreuna, inclusiv beton asfaltic cu liant de bitum, care este frecvent utilizat pentru suprafetele drumurilor, si betoane polimerice care folosesc polimeri ca liant. Betonul este distinct de mortar. In timp ce betonul este el insusi un material de constructie, mortarul este un agent de lipire care tine de obicei caramizi , placi si alte unitati de zidarie.

Cand agregatul este amestecat cu ciment Portland uscat si apa , amestecul formeaza o suspensie fluida care este usor turnata in forma. Cimentul reactioneaza cu apa si alte ingrediente pentru a forma o matrice dura care leaga materialele impreuna intr-un material durabil, de tip piatra, care are multe utilizari.

Adesea, aditivii (cum ar fi pozzolanii sau superplastifiantii ) sunt inclusi in amestec pentru a imbunatati proprietatile fizice ale amestecului umed sau ale materialului finit. Majoritatea betonului este turnat cu materiale de armare (cum ar fi armatura ) incorporate pentru a oferi rezistenta la tractiune , producand beton armat.

 

Daca ti-a placut arata si altora!