Cum se face plasarea tacamurilor pe masa in mod corect?

O plasare corecta a tacamurilor pe masa restaurantului dumneavoastra va da un grad mai mare de prestigiu si formalitate unitatii dvs. Protocolul este foarte simplu si raspunde la intrebari de baza. Trebuie sa luati ca punct de referinta locatia vaselor si a restaurantului.

Sfaturi de baza pentru plasarea tacamurilor pe masa

In plus fata de protocolul care exista in acest sens, puteti lua in considerare urmatoarele sfaturi pentru a reusi intotdeauna sa plasati bine tacamurile pe masa.

  • Tacamurile sunt cele care sunt folosite mai intai.
  • Urmati regula de 3 Aceasta este distanta minima care ar trebui sa separe tacamurile cele mai apropiate de vasul de langa ele. Aceasta distanta este adecvata pentru clientul tau sa se uite mai mult la vasul din centru decat la cantitatea de tacamuri care o inconjoara.

Aceasta este cea mai buna plasare de tacamuri pe masa restaurantului dvs.

Amplasarea tacamurilor pe masa restaurantului dumneavoastra va raspunde protocolului de distributie a unei mese formale. Acestea sunt indicatiile de care trebuie sa tii cont pentru fiecare element si astfel vei obtine pozitia ideala.

  • Furculitele merg in stanga vasului. Acestea trebuie plasate in ordinea utilizarii din exterior in interiorul farfuriei, astfel incat acestea sa fie plasate in acest fel: furculita de salata, furculita de peste si furculita de carne. Exista diferite tipuri de furculite pentru restaurante.
  • Cutitele vor fi asezate in partea dreapta a farfuriei, folosind aceeasi ordine mentionata mai sus, cutitul cel mai indepartat de farfurie va fi primul care va fi folosit. Ordinea corecta este: cutit salata, cutit de peste si cutit de carne, in ordine din exterior.
  • Lingurile sunt asezate pe partea dreapta a farfuriei si, de asemenea, in partea dreapta a cutitelor, pe partea exterioara. Acest lucru se datoreaza faptului ca acestea sunt de obicei folosite la inceput, pentru o supa servita ca un starter. Amintiti-va ca partea concava ar trebui sa fie orientata in sus.
  • Tacamuri de desert.In ceea ce priveste tacamurile de desert, furculita este asezata deasupra farfuriei, iar manerul trebuie sa fie in stanga. Langa furculita, lingurile de desert sunt asezate cu manerul in dreapta. Ele pot fi acolo de la inceput sau sa se alature mesei atunci cand ajungeti la desert si scoateti restul tacamurilor.
  • Ele sunt plasate in stanga furculitelor.
  • Acestea sunt situate in partea de sus a farfuriei, in dreapta, deasupra cutitelor si lingurilor. Paharul de apa va fi amplasat in zona cea mai apropiata de vas; in dreapta ta, vin alb si apoi vin rosu. Deasupra acestora pot fi incluse pahare de sampanie.
  • Cos Paine. Acesta este situat in partea de sus a farfuriei, in stanga, deasupra furculitelor si servetelului. Este plasat pe propria farfurie. In partea dreapta a acestei farfurii mici puteti pune cardul de rezervare a mesei, daca exista, si farfuria si ceasca pentru cafea.
  • Tacamuri suplimentare.Acest tip de ustensile sunt intotdeauna plasate pe dreapta. Un exemplu al acestor tacamuri ar fi penseta pentru a sparge clestii homarului sau frigaruile pentru a manca melci.

Vezi echipamente Stylehoreca!

Cum se face plasarea tacamurilor pe masa in mod corect

Amintiti-va ca tacamurile ar trebui sa fie aliniate de la baza si varfurile ar trebui sa se confrunte cu centrul mesei. In plus, felurile de mancare au si propriul protocol, a carui ordine perfecta ar fi: farfurie plata si farfurie adanca sau bol.

Cu aceasta plasare simpla, veti avea mese bine pregatite in restaurantul dvs. Amenajarea tacamurilor si veseliei in ordinea corecta ofera un sentiment atractiv de armonie mesei si faciliteaza utilizarea fiecaruia dintre elemente. In plus, veti spori eleganta si prestigiul unitatii dvs.

Te-ai intrebat vreodata cum sa asezi tacamuri cand termini de mancat? Conform regulilor de protocol si eticheta, acest detaliu este de baza; deoarece, in functie de pozitia in care, pe masura ce lasam tacamurile sprijinite, chelnerii pot identifica un numar nesfarsit de nuante. In acest articol va invatam cateva reguli de protocol de baza pe care ar trebui sa le cunoasteti.

Pauza

Daca doriti sa indicati ca nu ati terminat de mancat si va fac pur si simplu un pic de timp pentru a continua apoi. Pentru a nu scoate farfuria de pe masa, trebuie sa asezati tacamurile mai tarziu pe farfurie. Furca cu fata in sus in stanga si cutitul din dreapta cu marginea orientata spre. Nu ar trebui sa se atinga unul de celalalt.

Urmatorul fel

Daca ati terminat de mancat unul dintre felurile de mancare si doriti sa treceti la urmatorul care urmeaza sa fie servit, este necesar sa plasati tacamurile dupa ce ati mancat primul trecut pe farfurie. Cutitul ar trebui sa mearga transversal peste placa cu marginea in jos. Puneti furculita perpendiculara pe ea.

Mi-a placut mancarea

Pentru a indica faptul ca v-a placut mancarea, trebuie sa puneti tacamurile dupa ce ati mancat intr-un mod transversal paralel pe farfurie. Se pun tacamurile dupa aceea, furculita cu fata in sus si cutitul cu marginea, de asemenea, cu fata in sus pe farfurie. Manerul va fi plasat spre partea stanga.

Daca ti-a placut arata si altora!