De ce sa iti faci un magazin online si cum sa ajungi al mai multi clienti?

Stii avantajele pe care vi le poate oferi un magazin online? Daca aveti o afacere fizica si aveti in vedere extinderea acesteia, o optiune foarte buna este sa o faceti prin crearea unui comert electronic.

Daca nu v-ati configurat inca afacerea si aveti in vedere optiunea de a o face fizic sau de a deschide un comert electronic, acest post va poate interesa si pe dvs.

Principalele beneficii ale unui magazin online

  1. Vizibilitate sporita:

Unul dintre principalele avantaje ale unui magazin online este ca bariera fizica este eliminata. Comertul electronic face posibila eliminarea rapida a frontierelor geografice la costuri reduse si rapid.

Indiferent unde se afla clientul tau, cu un serviciu bun de livrare ai putea ajunge la el, eliminand bariera fizica a magazinelor traditionale, la care mergem in cele mai multe cazuri din cauza proximitatii sau pentru ca suntem prinsi trecand pe langa el.

Un magazin online deschide usa pentru noi clienti. Si, prin urmare, extinde posibilitatea cresterii vanzarilor.

  1. Afacerea ta este intotdeauna disponibila:

Un comert electronic va permite sa fiti disponibil 7 zile pe saptamana, 24 de ore pe zi la un cost redus.

Odata ce ti-ai configurat magazinul online, intretinerea acestuia va fi simpla si nu va implica costuri mari ca in cazul unui magazin fizic.

De asemenea, in e-commerce nu exista orare sau sarbatori, atunci cand clientul doreste sa acceseze magazinul online va fi deschis pentru el.

Alege o solutie si bucura-te de cele mai importante avantaje pe care un magazin online le are de oferit si la care inca nu te-ai gandit pana acum.

  1. Costuri de implementare mai mici:

Start-up-ul unui magazin online este mult mai mic decat implementarea unui magazin fizic.

Costurile de inregistrare a unui domeniu, crearea unui comert electronic, gazduirea acestuia, angajarea unui POS virtual sau a altor forme de plata online si a serviciului, sunt tot ce va trebui sa aveti magazinul online in functiune, si sunt mult mai mici decat inchirierea sau achizitionarea unui patiu, decorarea acestuia, angajarea persoanelor dependente cu securitatea sociala si salariile lor…

  1. Costuri reduse de promovare:

Utilizarea Internetului ca canal de comunicare va permite sa reduceti semnificativ costurile de publicitate, deoarece comunicarea pe Internet este mai ieftina decat in alte medii traditionale.

In plus, canalele de publicitate de pe Internet sunt multe si, in multe cazuri, publicul tinta este “atacat” direct, cum ar fi prin intermediul retelelor sociale sau al marketingului prin e-mail.

Marketingul de continut este una dintre cele mai bune reclame pentru a obtine trafic catre magazinul nostru online si poate fi gratuit daca va completati magazinul cu un blog si aveti grija sa il mentineti actualizat cu continut de calitate care ofera valoare adaugata produselor si serviciilor dvs.

  1. Eficientizarea vanzarilor:

Cumparaturile online sunt mai agile si mai rapide.

Clientii care cunosc deja brandul si produsele voastre pot opta pentru aceasta forma de achizitie care le economiseste timp si evita sa se mute in magazinul fizic. Pentru achizitii recurente, magazinele online sunt foarte confortabile, deoarece putem merge la istoricul nostru de achizitii si, in cateva clickuri, putem face achizitia pe care o dorim, din nou.

Alte aspecte interesante pentru e-commerce

Site-ul de comert electronic este in prezent unul dintre cele mai importante sectoare emergente si infloritoare ale marketingului web. S-a extins mai rapid in ultimii ani si se asteapta sa continue sa creasca intr-un ritm accelerat. Site-urile de comert electronic permit companiilor sa se dezvolte mai rapid, mai convenabil si mai putin costisitor.

Din perspectiva utilizatorului final, site-urile de comert electronic sunt foarte convenabile pentru a cumpara produse si servicii online. Procesul este adesea foarte rapid, deoarece clientii pot plasa comenzi intr-o perioada relativ scurta de timp, fara a fi nevoiti sa-si paraseasca casele sau birourile.

In plus, clientii pot cumpara de la mai multe afaceri fara a fi nevoiti sa se deplaseze fizic. Clientilor si potentialilor cumparatori li se pot oferi o multime de informatii care le fac experienta de cumparaturi mai rapida si mai usoara, precum si un serviciu imbunatatit pentru clienti. Ei vor avea, de asemenea, posibilitatea de a achizitiona produse si servicii 24/7 confortabil si convenabil.

Permiterea clientilor sa faca cumparaturi pentru confortul si comoditatea propriilor case in orice moment poate creste vanzarile de afaceri si, eventual, loialitatea clientilor. Cel mai important, comertul electronic site-urile web permit unei afaceri sa tina consumatorii fericiti si sa se schimbe constant pentru a se adapta la strategiile lor in functie de stilul de viata si de schimbarile tehnologice.

Mai mult de 60% dintre oamenii din intreaga lume sarind pe internet pentru a cumpara lucruri, pentru a alege servicii si pentru a obtine bunuri, comertul electronic a revolutionat intreaga experienta de cumparaturi. Le permite oamenilor sa cumpere lucruri de pe scaunul de birou, de pe canapeaua de acasa si chiar in timp ce calatoresc, cu un simplu click!

Daca ti-a placut arata si altora!