Cum se procedeaza cand moare un roman in Austria?

Austria este una dintre tarile europene in care traiesc foarte multi romani. In comparatie cu alte tari mai dezvoltate precum Italia, Spania, Germania, Franta, Anglia sau tarile nordice, Austria este mai aproape de Romania, iar acesta este unul dintre motivele pentru care romanii au ales sa isi creeze un viitor mai bun in aceasta tara.

Nivelul de trai ridicat din Austria, reprezinta insa primul motiv pentru care romaii au ales sa paraseasca tara pentru a se muta in aceasta tara. Dintre cei care s-au mutat in Austria, foarte multi se pot bucura de o viata fara griji, de un loc de munca bine platit si de multe alte facilitati.

Exista si romani care au stat ani de zile in aceasta tara, insa au ales sa se intoarca in locurile natale. Altii, din pacate s-au intors intre patru scanduri acasa, prin intermediul Repatriere-Romania.ro.

Odata cu trecerea timpului, au existat multe situatii in care romanii au murit in aceasta tara, iar Repatriere-Romania.ro a fost solutia de ajutor a familiilor indoliate, pentru repatrierea decedatilor.

Vom discuta in continuare despre cum se procedeaza in cazul unui deces la domiciliu in Austria, pentru ca exista multi romani acolo, iar unii dintre acestia sau familiile indoliate probabil nu stiu cum sa procedeze.

CE TREBUIE FACUT IN CAZ DE DECES LA DOMICILIU?

Notificati medicul obisnuit sau apelati imediat la servicii de urgenta. Decesul trebuie verificat oficial de catre un medic (de urgenta), care va elibera certificatul medical de deces. Va rugam sa retineti ca, inainte de verificarea decesului, nu poate fi facuta modificarea corpului decedatului!

Locul mortii: Viena

Daca decesul s-a produs la Viena, atunci Oficiul Central al Registrului de Deces din MA15 (disponibil 24/7 prin telefon la 01 4000-87890) trebuie notificat.

Medicul atestant de la MA15 va efectua in mod normal inspectia intre orele 7:00 si 1:00 am. Este util sa aveti la dispozitie documentele medicale necesare (rapoarte, retete, etc.) pentru a stabili istoricul medical al persoanei decedate.

Daca medicul este capabil sa determine cauza decesului fara indoiala prin inspectie si documentele asociate si informatiile furnizate, atunci corpul va fi eliberat si se va elibera certificatul de deces. Apoi, corpul poate fi colectat de catre casa funerara la alegere.

Daca cauza decesului nu poate fi determinata in timpul inspectiei cadavrului decedatului sau exista o suspiciune de influenta externa, atunci Departamentul de Sanatate Publica sau Departamentul de Politie al orasului Viena vor efectua o autopsie pentru a stabili cauza decesului.

Autopsiile medico-legale ale autoritatii sanitare pot fi efectuate la Viena intr-o varietate de facilitati, inclusiv spitale publice, institutii de medicina criminalistica sau unitatea de autopsie Simmering.

Locul decesului: Austria Inferioara

In Austria Inferioara, dupa consatarea decesului de catre medicul rezident sau de urgenta, medicul certificat competent trebuie sa fie instiintat. Daca se doreste repatrierea persoanei decedate in Romania, familia greu incercata, fie ca este stabilita in Austria, fie ca este stabilita in Romania, trebuie sa afle ce medic din district este autorizat sa efectueze aceasta verificare a decesului. Informatii utile pot fi obtinute de la autoritatile locale corespunzatoare sau cea mai apropiata sectie de politie.

Familia greu incercata poate lua legatura cu Repatriere-Romania.ro pentru a prelua cadavrul decedatului imediat ce este eliberat de medicul certificator al districtului relevant, care va pregati si certificatul de deces ca parte a acestui proces. Apoi, se va incepe desfasurarea formalitatilor in vederea repatrierii.

CE TREBUIE FACUT IN CAZ DE DECES INTR-UN SPITAL SAU UNITATE DE INGRIJIRE?

In caz de deces intr-un spital public, patologul va pregati un certificat medical de deces. Spitalele private si unitatile de ingrijire din Viena organizeaza verificarea decesului prin biroul central de certificare al birourilor de sanatate publica din district (MA15). In aceste zile, notificarea decesului sau certificatul de deces este depusa electronic si transmisa biroului registrului.

Regiunile federale au termene diferite pentru inmormantare. Este indicat sa luati legatura cu Repatriere-Romania.ro in perioada relevanta si sa va asigurati colectarea persoanei decedate de la un spital.

La Viena, rudele au la dispozitie cinci zile lucratoare pentru a le aranja, in timp ce in Austria Inferioara perioada maxima este de zece zile. In tot acest timp, reprezentantii firmei de repatrieri decedati se pot ocupa de toate formalitatile in ceea ce priveste repatrierea decedatului.

Daca persoana decedata este situata intr-o unitate de ingrijire, atunci, de obicei, colectarea de catre compania funerara la alegere trebuie sa fie organizata in ziua eliberarii cadavrului.

CE TREBUIE FACUT IN CAZ DE DECES INTR-UN LOC PUBLIC?

Atunci cand o persoana moare intr-un loc public, familia imediata va fi notificata de catre autoritatea de siguranta competenta. Colectarea cadavrului dintr-un loc public va fi amenajata de Orasul Viena.

In Austria Inferioara, responsabilul districtului in care s-a produs decesul va fi responsabil. Familia va fi anuntata, iar apoi va lua legatura cu Repatriere-Romania.ro, in vederea repatrierii.

Asadar, exista anumiti pasi care trebuie urmati in cazul in care un membru al familiei sau o ruda moare in Austria.

Daca doriti sa inmormantati sau sa incinerati persoana decedata in Romania, atunci veti putea lua legatura cu Repatriere-Romania.ro, in vederea intocmirii tuturor documentelor necesare pentru ca trupul neinsufletit sa fie repatriat, fireste tot de catre respectiva firma.

Daca ti-a placut arata si altora!