De ce este costisitoare o imprimanta cu jet de cerneala?

Pretul unei imprimante cu jet de cerneala este unul mult mai atractiv in comparatie cu pretul unei imprimante laser, insa pe termen lung veti vedea ca nu este rentabila achizitia. Cerneala de imprimanta este scumpa, iar costurile pe care le veti avea de suportat pentru a utiliza imprimanta cu jet de cerneala vor fi mult mai mari decat costurile necesare utilizarii unei imprimante laser.

Cumpararea celei mai ieftine imprimante cu jet de cerneala de pe piata si cumpararea inlocuitorilor cartuselor originale de cerneala este cel mai scump lucru pe care il puteti face. Exista solutii de a economisi bani pe cerneala daca este necesar sa continuati sa imprimati documente.

Imprimante ieftine, cerneala scumpa

Imprimantele cu jet de cerneala sunt cu siguranta foarte ieftine. Asta pentru ca sunt vandute cu costuri reduse, uneori sunt incluse la pachet cu un PC, doar pentru a fi vandute, chiar daca producatorul nu obtine bani din vanzarea imprimantei.

Producatorul va obtine majoritatea banilor din cartusele de imprimanta pe care trebuie le cumparati mai tarziu pentru utilizarea imprimantei. Chiar daca compania castiga foarte putini bani de la fiecare imprimanta vanduta, sau daca nu castiga bani pentru ca imprimanta este inclusa la pachet cu un PC, face o marja de profit mult mai mare pe cerneala.

In loc sa va vanda o imprimanta care poate fi destul de costisitoare, ei vor sa va vanda o imprimanta ieftina si sa castige bani in mod continuu, oferind cerneala de imprimanta scumpa.

Vestea buna insa este ca accesand https://www.cartushop.ro/produse/categorie/cartuse-originale-laser, veti putea cumpara atat cartuse pentru imprimante laser, cat si pentru imprimante cu jet de cerneala, de cea mai buna calitate, la preturi foarte atractive, astfel incat sa fie rentabil sa utilizati imprimanta.

Multi producatori de imprimante ies din calea lor pentru a va ingreuna utilizarea de cartuse de cerneala neoficiale, construind microcipuri in cartusele lor oficiale de cerneala. Daca utilizati un cartus neoficial sau reumpleti un cartus oficial, imprimanta poate refuza utilizarea acestuia.

Lexmark a sustinut o data in instanta ca microcipurile neoficiale care permit cartusele de cerneala ale unor terti ar incalca drepturile de autor ale acestora, iar Lexmark a sustinut ca crearea unui microcip neoficial ca sa evite aceasta restrictie pe cerneala terta parte, ar incalca drepturile de autor ale companiei si ar fi ilegala. Din fericire, au pierdut acest argument.

Economisirea banilor la tiparire

In cele din urma, pretul unu produs (cartus de imprimanta in cazul de fata), este suma de bani pe care oamenii sunt dispusi sa o plateasca, iar companiile de imprimante au descoperit ca majoritatea consumatorilor sunt dispusi sa plateasca acest lucru mult pentru inlocuirile cartuselor de cerneala. Incercati sa nu va incurcati, si evitati sa cumparati cea mai ieftina imprimanta cu jet de cerneala.

Luati in considerare nevoile dvs. in momentul in care trebuie sa cumparati o imprimanta, si faceti niste cercetari. Veti economisi mai multi bani pe termen lung, motiv datorita caruia, este indicat sa alegeti cu incredere cerneala de pe https://www.cartushop.ro.

Luati in considerare aceste sfaturi de baza pentru a economisi bani la imprimare:

Cumparati cartuse reumplute

Cartusele reumplute de la terti sunt in general mult mai ieftine. Companiile de imprimanta ne avertizeaza in legatura cu acestea ca nu vor functiona, sau ca nu vor fi de calitate imprimarile, dar de multe ori functioneaza foarte bine.

Reumpleti-va propriile cartuse

Puteti obtine kituri pentru a va reumple cartusele de cerneala pentru imprimanta, dar acest lucru poate fi dezordonat. Imprimanta dvs. poate refuza sa accepte un cartus reincarcat daca acesta contine un microcip.

Comutati la o imprimanta laser

Imprimantele cu laser utilizeaza cartuse de toner, nu de cerneala. Daca imprimati un numar mare de documente alb-negru, o imprimanta laser poate fi mai ieftina.

Cumparati cartuse XL

Daca cumparati cartuse oficiale de cerneala pentru imprimanta, cheltuiti mai multi bani de fiecare data. Cele mai ieftine cartuse de cerneala nu vor contine deloc multa cerneala, in timp ce cartusele de cerneala „XL” mai mari vor contine mult mai multa cerneala pentru o suma nu cu mult mai mare de bani. Adesea este mai ieftin sa cumparati in vrac.

Evitati imprimantele cu cartuse de cerneala tri-color

In cazul in care imprimati documente color, veti dori sa obtineti o imprimanta care utilizeaza cartuse de cerneala separate pentru toate culorile. De exemplu, sa zicem ca imprimanta dvs. are un cartus „Color” care contine cerneala albastra, verde si rosie. Daca imprimati de exemplu o multime de documente albastre si folositi toata cerneala albastra, cartusul color va refuza sa functioneze.

Acum tot ce puteti face este sa va aruncati cartusul si sa cumparati unul nou, chiar daca camerele de cerneala verde si rosie sunt pline. Daca aveti o imprimanta cu cartuse color separate, trebuie doar sa inlocuiti cartusul albastru.

Daca cumparati cartuse oficiale de cerneala, asigurati-va ca comparati costurile cartuselor atunci cand cumparati o imprimanta. Cea mai ieftina imprimanta poate fi mai scumpa pe termen lung.

Dupa cum se poate vedea, o imprimanta ieftina are costuri de utilizare ulterioare mult mai mari decat o imprimanta laser, motiv pentru care ar fi indicat sa evitati imprimantele cu jet de cerneala, desi sunt mult mai ieftine. Banii cheltuiti apoi pentru cerneala de imprimanta, vor fi multi, si nu este cea mai rentabila afacere pentru dvs.

Daca ti-a placut arata si altora!