Pasi pentru a usca un buchet de trandafiri

Buchetele de trandafiri sunt cadouri pretioase, care nu numai ca ies in evidenta pentru frumusetea lor, ci si pentru semnificatia pe care o au pentru fiecare persoana. De aceea, multi oameni au o mare apreciere pentru acest cadou si doresc sa-l pastreze cat mai mult timp posibil.

Partea proasta este ca atunci cand dam un buchet de trandafiri naturali, indiferent cat de mult am avea grija de ei, va veni un moment in care vor ajunge sa se ofileasca.

Din fericire, la fel ca restul florilor si plantelor, buchetele de trandafir se pot usca pentru a le face sa dureze mult mai mult. Aceasta este una dintre cele mai bune modalitati de a pastra un cadou frumos cu dumneavoastra si de a pastra memoria vie pentru cat mai mult timp.

Vreti sa stiti cum sa uscati buchetul de trandafiri?

In urmatorul articol va vom spune pasii necesari pe care trebuie sa ii urmati daca doriti sa-l uscati si sa-l pastrati cu dvs. timp de multi ani.

Pentru a indeplini aceasta sarcina exista multe metode diferite, dar toate acestea sunt rezumate prin obtinerea florii care pierde apa si totusi continua sa-si mentina volumul. Exista trei metode principale care se indeparteaza de binecunoscuta “presare” in care floarea ar fi “zdrobita” si fara forma.

Cele trei procese sunt similare, astfel incat sa il puteti selecta pe cel care va place cel mai mult.

Este important ca inainte de a o efectua sa verificati daca floarea sa deschis complet. Taiati tulpina si indepartati frunzele plantei, astfel incat acestea sa se usuce mai repede.

Metode de uscare a buchetului

Asezati-l cu susul in jos:

Daca trandafirii dvs au o tulpina destul de lunga, aceasta este una dintre cele mai bune tehnici de uscare a acestora. Primul lucru pe care ar trebui sa-l faceti este sa adunati toate florile si sa le legati cu o franghie de tulpina. Incercati sa le mentineti ferme, dar fara indoire. Apoi atarnati trandafirii intr-o zona calda, intunecata si fara umiditate pentru a-i ajuta sa-si indeparteze toata apa. Deoarece buchetul dvs. pierde apa, trebuie sa ajusta-ti snurul. Dupa 2 pana la 4 saptamani, cand florile dvs. au o atingere “crocanta”, ele vor fi gata.

Silicagel:

Acest gel va absorbi apa din buchet, facandu-l ajutorul perfect pentru aceasta sarcina. Desi suna ciudat, este foarte usor sa-l gasiti. Pentru a utiliza aceasta tehnica trebuie sa plasam florile in acest gel. Este foarte important ca tulpinile sa nu depaseasca 5 cm. Cand floarea este acoperita, avem doua optiuni diferite.

Daca dorim sa-l obtinem rapid, putem introduce recipientul in cuptorul cu microunde timp de 2 pana la 4 minute. Faceti un test inainte cu cateva flori, deoarece puterea fiecarui cuptor cu microunde este diferita. Cand s-a uscat, lasati-o sa se odihneasca o zi inainte de a o atinge. Scoateti tot silicagelul sau nisipul si aveti buchetul.

Pe de alta parte, daca nu va grabiti, puteti introduce florile acoperite cu gel intr-un recipient etans si lasati-l sa stea timp de aproximativ 5 zile.

Utilizati un cuptor:

Pentru a efectua uscarea intr-un mod optim folosind aceasta tehnica, veti avea nevoie de o “plasa de copt de pui”. Asezati florile cu fata in sus pe ea si apoi puneti-le in cuptor. Timpul aproximativ este de 3 ore la 38 °, desi este necesar sa va uitati la ele pentru a verifica daca nu ard.

La final lasati-i sa se odihneasca pentru a nu va arde si pentru a le putea gestiona bine. Odata ce le scoateti din cuptor, puteti aplica un lac pentru a imbunatati uscarea si pentru a le ajuta sa dureze mai mult.

Asadar acum ca stiti aceste trei modalitati de uscare a trandafirilor puteti alege flori cu livrare la domiciliu in Bucuresti linistit fiindca o sa va puteti bucura de ele mai mult timp.

Daca ti-a placut arata si altora!