Fiind cel mai important producator si furnizor de motoare electrice Allindustrial este fascinat de cresterea popularitatii motorului electric.
Cand a fost inventat motorul electric?
Iti prezentam mai multe informatii despre modul in care motoarele electrice au fost inventate. Nu este deloc greu sa iti dai seama de faptul ca acestea au aparut cu ceva timp in urma si au continuat sa evolueze pana in prezent, fiind inca in continua dezvoltare. Atunci cand cauti cele mai bune motoare electrice, tot ce trebuie sa faci este sa intrii pe https://www.allindustrial.ro/motoare-electrice.
Anii 1740 – Au inceput inventiile
Primele incarnari ale motorului electric au aparut pentru prima data in anii 1740 prin lucrarea calugarului si omului de stiinta benedictin scotian, Andrew Gordon. Alti oameni de stiinta precum Michael Faraday si Joseph Henry au continuat sa dezvolte motoare electrice timpurii, experimentand campuri electromagnetice si descoperind cum sa converteasca energia electrica in energie mecanica.
1834 – Se fabrica primul motor electric
Istoria s-a facut atunci cand Thomas Davenport din Vermont a inventat primul motor electric alimentat cu baterie in 1834. Acesta a fost primul motor electric care avea suficienta putere pentru a indeplini o sarcina si inventia sa a fost folosita pentru alimentarea unei tipografii la scara mica.
1886 – Inventia motorului de curent continuu
William Sturgeon a inventat primul motor de curent continuu care putea furniza suficienta putere pentru a conduce utilaje, dar abia in 1886 a fost produs primul motor continuu practic care putea functiona la viteza constanta sub greutate variabila. Frank Julian Sprague a fost inventatorul sau si acest motor a fost catalizatorul pentru adoptarea mai larga a motoarelor electrice in aplicatii industriale.
Sfarsitul anilor 1880 – Motoarele sunt utilizate pentru uz comercial
In ciuda marii descoperiri a lui Davenport cu multi ani in urma, motoarele electrice nu au fost utilizate pe scara larga la nivel comercial timp de inca 50 de ani. Oamenii de stiinta si inginerii au continuat sa dezvolte diferite tipuri de motoare electrice cu scopul de a le face potrivite pentru a fi utilizate in conditii comerciale. In scurt timp, motoarele electrice au inceput sa fie utilizate in intreaga industrie, in fabrici si acasa.
1888 – Motorul cu inductie de curent alternativ este brevetat
In 1887, Nikola Tesla a inventat un motor cu inductie de curent alternativ pe care l-a brevetat cu succes un an mai tarziu. Nu era potrivit pentru vehiculele rutiere, dar ulterior a fost adaptat de inginerii Westinghouse. In 1892 a fost proiectat primul motor practic cu inductie, urmat de un rotor cu bobina rotativa, facand unitatea potrivita pentru utilizare in aplicatii auto.
1891 – Dezvoltarea motoarelor trifazate
In acest an, General Electric a inceput sa dezvolte motoare cu inductie trifazate. Pentru a utiliza designul rotorului cu bobina, GE si Westinghouse au semnat un acord de licentiere incrucisata in 1896.
Anii 2000 – Utilizarea motoarelor astazi
In secolul 21 motoarele electrice sunt acum utilizate pe scara larga in industriile din intreaga lume si sunt o parte integranta a multor aplicatii.
De la scaune cu rotile electrice si scari de rulante pana la automatizare industriala , transport si panouri solare , motoarele Parvalux au condus domeniul in proiectarea si fabricarea solutiilor eficiente de actionare pentru o gama larga de aplicatii provocatoare. Lumea ar fi cu siguranta un loc foarte diferit fara motorul electric!
Intrebarea este daca ai putea trai fara un motor electric. In cele mai multe cazuri raspunsul la aceasta intrebare este negativ. Cei mai multi dintre noi nu am putea trai fara un motor electric, iar motivele sunt evidente.
In absenta motoarelor electrice nu ai avea un lift, nu ai avea benzi transportoare, nu ai avea scari rulante si in curand, in absenta motorului electric nu ai mai avea nici masina. Acest lucru inseamna ca este important ca in fiecare astfel de utilaj sa folosesti motoare electrice de foarte buna calitate, astfel incat sa te bucuri de rezistenta lor.
Daca lucrezi cu utilaje care functioneaza cu ajutorul motoarelor electrice, tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca in momentul in care folosesti aceste motoare, respecti instructiunile producatorului. De asemenea, un alt aspect la fel de important este faptul ca motoarele electrice care sunt acum disponibile pe piata, provin de la un numar foarte mare de producatori ceea ce face ca motoarele sa fie foarte variate.
Alegerea motorului potrivit tine in primul rand de modul in care motoarele au fost concepute si de faptul ca fiecare motor trebuie sa respecte anumiti parametri si anumite standarde astfel incat rezultatul final sa fie unul bun.
Recomandam utilizarea motoarelor care corespund tuturor cerintelor sistemului astfel incat sa poti evita cu succes accidentele nedorite la locul de munca sau distrugerea anumitor sisteme pe care le utilizezi. Un alt aspect important este faptul ca va trebui sa folosesti de fiecare data motoare care rezista mult timp, pentru economie.