Ideea de a scrie o lucrare de licenta va face sa tremurati? Cu toate acestea, fie ca este la universitate sau intr-o scoala de specialitate, este o sarcina inevitabila! Site-ul nostru va ofera toate sfaturile de care aveti nevoie pentru a reusi in diferitele etape de redactare a licentei.
Redactarea unei disertatii sau licente: intr-un numar mare de cursuri de invatamant superior, in ultimul an de studii universitare sau postuniversitare (licenta, disertatie sau master) vi se va da aceasta sarcina. Este un proces care necesita timp si, prin urmare, necesita gandire si cercetare.
Retineti ca, daca urmati cursurile de invatamant la distanta vi se va cere sa faceti si aceasta tema. In acest din urma caz, daca nu aveti posibilitatea de a face un stagiu de practica, meditatiile vor juca un rol important in elaborarea documentului. Ai nevoie de o lucrare de licenta sau disertatie? Intra pe link!
De ce este important sa iti dai licenta la timp
Lucrarea de licenta este o etapa importanta a anului: nu numai ca incheie educatia voastre, dar determina, in multe cazuri, daca veti absolvi sau nu. De foarte multe ori, studentii trebuie sa scrie o lucrare de licenta in acelasi timp cu pregatirea pentru alte examene, stagii, contracte de practica sau ucenicie etc.
Ca sa nu mai vorbim de inscrierea pentru anul urmator: este intr-adevar multa munca! In aceasta perioada, adesea foarte aglomerata, este important sa fii bine organizat si sa anticipezi fiecare perioada decisiva a licentei.
Care sunt etapele de redactare a unei licente inainte de a incepe scrierea prealabila?
Redactarea unei lucrari de licenta trece prin diferite etape chiar pana sa o scrii prpriu-zis. De la gasirea unui subiect, la redactare, definirea problemei la alegerea profesorului coordonator, iata un ghid al diferitelor faze prin care va trebui sa treceti.
Gasirea unui subiect pentru lucrarea de licenta
Primul si cel mai important pas este sa gasiti un subiect pentru lucrarea de licenta. Uneori, universitatea va va ajuta in acest proces. Dar de multe ori va veti simti lasat in voia sortii. Cea mai buna idee este sa gasiti un subiect care va place si pe care doriti sa il explorati. La urma urmei, veti petrece ore intregi lucrand la proiectul de cercetare, asa ca ar fi bine sa fie un subiect care va pasioneaza. Vei fi cu atat mai implicat!
Respectati termenul impus pentru a va alege subiectul lucrarii
Retineti ca termenul limita pentru alegerea subiectului lucrarii este stabilit de fiecare scoala. In timp ce unii au posibilitatea de a se gandi la acest lucru timp de cateva luni dupa ce incep cursurile, altii trebuie sa se decida inainte de a incepe scoala.
Definirea problemei in lucrarea de licenta
Dupa ce v-ati definit subiectul, va trebui sa incercati sa identificati o problematica. Ce unghi al subiectului nu a mai fost abordat pana acum? Ce fenomen este posibil sa fie explorat?
Alegerea coordonatorului lucrarii de licenta
Urmatorul pas este alegerea coordonatorului lucrarii de licenta. De cele mai multe ori, veti avea o idee despre profesorul pe care doriti sa il alegeti pentru a va indruma si ajuta in redactarea lucrarii.
De ce sa mergi la facultate?
Adultii in varsta de munca cu diplome de licenta au sanse de 9,4 ori mai mari sa aiba un cont bancar decat cei cu diploma de liceu ca cel mai inalt nivel de studii, potrivit unui raport din 2016 al Fundatiei Lumina (sursa Lumina PDF).
De asemenea, adultii cu studii universitare au fost mai putin probabil sa fi folosit forme scumpe de credit. Doar 2,3% dintre adultii cu studii universitare au folosit imprumuturi pe zi de plata si rambursare a impozitelor in ultimul an, comparativ cu 9,2% dintre absolventii de liceu fara studii universitare.
Un raport de la First American a constatat ca proprietarii de case sunt din ce in ce mai probabil sa aiba studii universitare. In 1997, diferenta dintre proprietarii de case cu diploma de liceu fata de cei cu diploma de facultate era de 11%, iar, pana in 2017, diferenta sa extins la 20,5%, favorizand absolventii de facultate.
94% dintre adultii cu o diploma de licenta sau superioara au declarat ca sunt fericiti sau foarte fericiti de viata, comparativ cu 89% dintre adultii fara studii universitare, potrivit raportului Fundatiei Lumina.
65% dintre adultii cu varsta de 25 de ani si peste cu o diploma de licenta sau mai mult au fost casatoriti in 2015, comparativ cu 53% dintre adultii cu o educatie mai mica, potrivit unui raport al Centrului de Cercetare Pew.
O diploma ar putea insemna si o casatorie de lunga durata. Potrivit raportului, cercetatorii de la Centrul National de Statistica in Sanatate (NCHS) estimeaza ca 78% dintre femeile cu studii universitare care s-au casatorit pentru prima data intre 2006 si 2010 s-ar putea astepta ca casatoriile lor sa dureze cel putin 20 de ani, comparativ cu doar 40 de ani. % dintre femei cu studii liceale sau mai mici (sursa PDF NCHS).